2013. augusztus 8., csütörtök

Bemutatkozás

Niki vagyok, Gasztromániás, gyógyíthatatlan kávéimádattal küzdő 20 éves nő. Röviden így tudnám magam jellemezni. De, hogy egy kicsit jobban bemutassam magam, elmondanám hogyan is vezetett az út egy gasztroblog létrehozásához. A történet kezdete valamikor a 90-es évek végére nyúlik vissza, amikor a legkedvesebb homokozó játékaim közé tartozott egy régi alumínium, füles ételhordó edény. Rendszeres vasárnapi programunk volt az Öcsémmel, amikor Édesanyám főzte a szokásos hétvégi húslevest, hogy a zöldség héját lehordtuk a homokozóba és mindig megfőztük a saját kis levesünket, homok sóból, falevélből és abból, amit éppen találtunk magunk körül. Valahol itt kezdődhetett el az ételek, ételkészítés iránti szerelmem. Másik történet szerint az vezethetett odáig, hogy 20 évvel később turizmus-vendéglátást tanuljak, hogy mióta az eszemet tudom, mindig ott sürögtem-forogtam a konyhában, mondván, hogy Édesanyámon kívül nem igen volt olyan, aki tudott volna rám vigyázni, meg amúgy is szerettem hasznos lenni. Lényeg a lényeg, hogy jelenleg a Budapesti Gazdasági Főiskola turizmus-vendéglátás szakán tanulok és későbbi céljaim közé tartozik egy saját szálloda, vagy étterem létrehozása valahol Görögországban. És ezzel el is árultam, hogy rajongok a görög dolgokért, hozzáállásért, ételekért(kivéve a Taramo salátáért). Az oldal létrehozásának az volt a célja, hogy összegyűjtsem az általam kipróbált és megszeretett levesek, főételek, desszertek receptjét. Főként olcsóbb alapanyagokból szeretek főzni, aminek az okát azt hiszem nem kell magyaráznom, figyelembe véve, hogy még erőteljesen tanulok és nem főállásban dolgozok.
Egy szó, mint száz, remélem egy hasznos blogot sikerül megalkotnom, ahonnan sokan ötletet tudnak majd nyerni egy-egy reggeli, ebéd, vacsora elkészítéséhez.

Niki

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése