2014. február 14., péntek

Sajttal-brokkolival töltött csirkemell

Tudom-tudom, lassan át lehetne nevezni a blogot Arany-brokkoli receptjeivé, de egyszerűen nem tudom megunni ezt a sokak által megfintorgott zöldséget. Ennél a receptnél talán még azt is meg merem kockáztatni, hogy annak is ízleni fog, aki egyébként mélységesen megveti a brokkolit. Lássunk neki:




Hozzávalók

  • 450g brokkoli
  • 10dkg sajt
  • 500g csirkemell filé
  • bors
  • fokhagymagranulátum


Elkészítés


A brokkolit felrakom főni enyhén sós vízben. (Nagyon puhára kell főzni, annyira, hogy villával is könnyen lehessen pépesíteni)
A csirkemell filéket megfelezem, majd egy kis zsebet vágok bele.
Nem spórolva a fűszerekkel, ízesítem a húst.
A főtt brokkolit lecsepegtetem és még forrón hozzáöntöm a reszelt sajtot, pépesre töröm, majd egy kevés fokhagyma granulátummal ízesítem.
Megtöltöm a kis "zsebeket" a brokkolis keverékkel, majd egyesével alufóliába csavarom őket.
Nagyjából 20 percig így sütöm, majd kicsomagolom és megvárom míg megpirulnak.

2 megjegyzés: