2014. január 17., péntek

Túrópötty

2014-ben először látogattam haza kicsi szülőfalumba. Ilyenkor az Anyukámmal mindig közösen sütünk-főzünk valami igazán finomat, különlegeset. Mindketten szeretünk pepecselős ételeket készíteni. Főleg azért, mert közben jókat lehet beszélgetni, nevetgélni. Már többször meg akartuk csinálni a következő receptet, de csak most került rá sor. A receptben szereplő mennyiségből rengeteg lesz, így akár fél adagból is elkészíthető. Az íze hasonlít a túró rudiéhoz, ami talán minden kicsi és nagy kedvence.




Hozzávalók:


  • 1 kg túró
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5-6 evőkanál darált keksz(amennyit felvesz a túró)
  • 10 evőkanál méz
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 200g csokoládé
  • 1-2 evőkanál olaj
  • színes cukordíszek, apróra vágott mogyoró

Elkészítés:

  1. A túrót, citromhéjat, mézet és a vaníliás cukrot összekeverem, majd kézi mixerrel krémesre turmixolom.
  2. Állagától függően annyi darált kekszet rakok bele, hogy formázható legyen.
  3. Kisebb golyókat formázok belőle, majd 1 órára fagyasztóba rakom.
  4. Felolvasztom a csokoládét az olajjal.
  5. Kiveszem a fagyasztóból a golyókat.
  6. Fogpiszkálót szúrok bele és megforgatom a csokoládéban, majd a cukordíszben, vagy a mogyoróban.(Mivel a golyó hideg, így szinte egyből megdermed a csoki)
  7. Hungarocellbe, vagy parafa táblába szúrom, amíg teljesen meg nem keményedik rajta a csoki.
  8. Kiveszem a fogpiszkálót belőle és pici sütipapírba rakom. Benne is lehet hagyni a fogpiszkálót, így egy nagyon dekoratív "sütinyalókát" kapunk. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése