2014. január 8., szerda

Bakonyi harcsaszelet túrós galuskával

Nem is kellett sokat várnia a karácsonyi menü egyik sztárjának, hogy másodjára is asztalra kerüljön. Azon a véleményen vagyok, hogy ha hal, akkor az csak jó lehet, (kivéve a Pangasiust, más néven cápaharcsát amit köztudottan elég sok botrány övez) főleg, ha nem egyszerűen csak meg van sütve. Én friss hozzávalókat használtam, de üveges lecsóból, vagy konzerv gombával is biztosan nagyon finom.




Hozzávalók


A harcsához


  • 1 kg harcsafilé
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 nagyobb zöldpaprika
  • 2 nagyobb paradicsom
  • Ízlés szerint, gomba
  • 400ml tejszín
  • 1 csokor kapor
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Kevés zsiradék a harcsa kisütéséhez és a zöldségek dinszteléséhez
  • Bors
  • Őrölt pirospaprika

A galuskához

60g liszt
30g tehén túró
1 tojás
kevés olaj

Elkészítés

A harcsafiléket sózom, borsozom, kis zsiradékban elősütöm, majd félre rakom.
A vöröshagymát és a paprikát apróra vágom és megdinsztelem.
Hozzáadom az apróra vágott gombát(én apró csiperke gombát használtam, így fel sem kellett darabolni) és a paradicsomot, sózom-borsozom.
Ha már lecsó lett belőle, hozzáadom az aprított kaprot és a petrezselyemzöldet és 2-3 percig még főzöm.
Hozzáöntöm a tejszínt, majd fokhagymatörővel belenyomom a fokhagymát.
Ha összeforrt, belerakom az előzőleg megsütött harcsát és ismételten 2-3 percig, óvatos kavargatás mellett, hogy a hal ne törjön szét, készre főzöm.
Túrós galuskával tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése