Hozzávalók
A harcsához
- 1 kg harcsafilé
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 nagyobb zöldpaprika
- 2 nagyobb paradicsom
- Ízlés szerint, gomba
- 400ml tejszín
- 1 csokor kapor
- 1 csokor petrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma
- Kevés zsiradék a harcsa kisütéséhez és a zöldségek dinszteléséhez
- Só
- Bors
- Őrölt pirospaprika
A galuskához
60g liszt
30g tehén túró
1 tojás
kevés olaj
só
Elkészítés
A harcsafiléket sózom, borsozom, kis zsiradékban elősütöm, majd félre rakom.
A vöröshagymát és a paprikát apróra vágom és megdinsztelem.
Hozzáadom az apróra vágott gombát(én apró csiperke gombát használtam, így fel sem kellett darabolni) és a paradicsomot, sózom-borsozom.
Ha már lecsó lett belőle, hozzáadom az aprított kaprot és a petrezselyemzöldet és 2-3 percig még főzöm.
Hozzáöntöm a tejszínt, majd fokhagymatörővel belenyomom a fokhagymát.
Ha összeforrt, belerakom az előzőleg megsütött harcsát és ismételten 2-3 percig, óvatos kavargatás mellett, hogy a hal ne törjön szét, készre főzöm.
Túrós galuskával tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése