Remélem, hozzám hasonlóan mindenki hősiesen, épségben átverekedte magát a féktelen ünnepi zabadömpingen. Ennek a bejegyzésnek tegnap kellett volna elkészülnie, ám mire elértem volna a befotózásig, addigra besötétedett és lehetetlennek bizonyult képet csinálni. Bármennyire is szeretem a hasamat, engem is megviselt a sütemények és sültek hada, amivel meg kellett birkóznom. Terveim között szerepelt, hogy a karácsonyi menüről is készül bejegyzés, mivel sok újdonságot tartalmazott, de mire kettőt pislogtam, szinte mind eltűnt a tányérról. Aggodalomra viszont nincs ok, mivel valószínűleg a későbbiekben is örömmel lesznek elkészítve, mondván, hogy szemtelenül finom lett minden és nem az a tipikus csak töltött káposzta és halászlé kombó volt.
Mivel a fohászaim, miszerint "bárcsak tudnék fénnyel táplálkozni", süket fülekre találtak, így két vizsgára készülés között megejtettem egy pihentető főzést. Így készült el az egyik legegyszerűbb leves, a brokkolikrémleves(főételnek csirkemell brassóit csináltam, semmi különlegeset):
Hozzávalók:
- 500g brokkoli
- 200ml tejszín
- víz
- 1 kis fej vöröshagyma
- 20g vaj
- só/ételízesítő
- bors
- zsemle/kenyér kockák
Elkészítés:
- A vöröshagymát megpucolom és felkockázom.
- A vajon megpirítom.
- Mikor ez kész, belerakom a brokkolit és annyi vizet öntök rá, hogy éppen elfedje.
- Puhára főzöm, fűszerezem, majd leturmixolom.
- Visszatéve a gázra, hozzáadom a tejszínt. Ha szükséges, vízzel hígítom.
- Pirított zsemlekockával tálalom.
Kedves Niki!
VálaszTörlésNagyon tetszik ez a recept! Viszont az lenne a kérdésem, hogy hagyma nélkül is ugyanolyan finom lehet?
További jó főzőcskézést! :)
Szerintem úgy is finom lehet, bár akkor talán jobban meg kell fűszerezni.
VálaszTörlésKöszi, meglesz! :)