Nem vagyok
oda ezért a szóösszetételért, de úgy gondoltam megér egy bejegyzést, ugyanis az
NRA, azaz a National Restaurant Association (talán Nemzeti Étteremszövetségként
lehetne magyarra fordítani) a minap közzétett egy jelentést- amit ITT el
is olvashattok eredeti nyelven-, amelyben leírja, hogy mik lesznek 2014.
irányzatai, ételek terén. Mint kiderült, főként a bio alapanyagok és a háztáji termesztés
felé visz majd az út.
És akkor a lista (kérlek nézzétek el nekem az esetlegesen nem mindig szó szerinti fordítást):
- Helyben beszerzett húsok és tengeri herkentyűk(Mivel nem kifejezetten Magyarországra specializálódott a lista, itt a tengeri herkentyűk alatt lehet érteni a halakat is.)
- Helyben előállított termékek
- Környezeti fenntarthatóság
- Egészséges gyerek ételek- Erről egyből eszembe jutott a jó öreg menza, ami minden volt csak nem egészséges.
- Glutén mentes ételek
- "Hiper-helyi" beszerzés, például éttermi kertek
- Gabona mentes tészták (pl.: rizs, quinoa, hajdina)
- Tengeri halak a fenntartható fejlődés keretében.
- Háztáji termékek
Kíváncsi leszek, hogy vajon a magyar éttermek mennyire fognak a "trendekhez" simulni és mennyire fogják hirdetni a Zöld igét, mindenesetre bízom benne, hogy elterjed a híre az itthoni vendéglátósok körében is ennek a listának, aminek hatására gyakrabban nyúlnak majd a magyar termékekhez.
Niki
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése