2013. december 16., hétfő

Ét-trend 2014.

Nem vagyok oda ezért a szóösszetételért, de úgy gondoltam megér egy bejegyzést, ugyanis az NRA, azaz a National Restaurant Association (talán Nemzeti Étteremszövetségként lehetne magyarra fordítani) a minap közzétett egy jelentést- amit ITT el is olvashattok eredeti nyelven-, amelyben leírja, hogy mik lesznek 2014. irányzatai, ételek terén. Mint kiderült, főként a bio alapanyagok és a háztáji termesztés felé visz majd az út. 








És akkor a lista (kérlek nézzétek el nekem az esetlegesen nem mindig szó szerinti fordítást):


  • Helyben beszerzett húsok és tengeri herkentyűk(Mivel nem kifejezetten Magyarországra specializálódott a lista, itt a tengeri herkentyűk alatt lehet érteni a halakat is.)
  • Helyben előállított termékek
  • Környezeti fenntarthatóság
  • Egészséges gyerek ételek- Erről egyből eszembe jutott a jó öreg menza, ami minden volt csak nem egészséges.
  • Glutén mentes ételek
  • "Hiper-helyi" beszerzés, például éttermi kertek
  • Gabona mentes tészták (pl.: rizs, quinoa, hajdina)
  • Tengeri halak a fenntartható fejlődés keretében.
  • Háztáji termékek


Kíváncsi leszek, hogy vajon a magyar éttermek mennyire fognak a "trendekhez" simulni és mennyire fogják hirdetni a Zöld igét, mindenesetre bízom benne, hogy elterjed a híre az itthoni vendéglátósok körében is ennek a listának, aminek hatására gyakrabban nyúlnak majd a magyar termékekhez.



Niki

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése