Egy korábbi recept kapcsán említettem, hogy rendszeres látogatója vagyok egy testépítéssel foglalkozó weboldalnak. Ott találtam rá erre a receptre, amit már nem először készítettem el és biztosan állíthatom, hogy ennél finomabb szendvicset kevésszer ettem már életemben. Általában kerülöm a kenyereket, péksüteményeket (van, amikor nem tudok egyiknek sem ellenállni), amikor csak tudom, de nemrég rátaláltam a képen szereplő 90%-ban szénhidrát-csökkentett kenyérre, aminek azóta is nagy rajongója vagyok, bár amikor kifizetem a 250g-ért a majd 400Ft-ot, olyan, mintha a fogamat húznák. De térjünk is rá a receptre:
Hozzávalók
·
500g
csirkemell filé
·
1
leves kocka (helyettesíthető ételízesítővel is)
·
Fél
fej vöröshagyma
·
A
házi majonézhez 1 tojás sárgája, olíva olaj és egy kicsi citromlé, egy-két
csepp folyékony édesítő
·
Szárított
petrezselyem
·
Só,
bors ízlés szerint
Elkészítés
A csirkemellet kockákra vágom és
megfőzöm a leveskockás/ételízesítős vízben. Míg fő, addig megcsinálom a házi
majonézt, ami számomra nem egy rövid művelet, ugyanis jelenleg nincs gépi
habverőm. Elkészítési folyamata: A tojássárgáját habosra keverünk annyi olíva
olajjal, amit fel tud venni. Nagyon fontos, hogy fokozatosan öntsük bele az
olajat(nekem sikerült az elsőt elrontanom, amikor 1dl olajat kapásból
beleöntöttem). Ha már félig habos, egy kevés citromlevet teszünk bele és
édesítőt, majd tovább verjük. Ha a csirke megfőtt, leöntjük a levét, majd egy
tálba rakjuk a majonézzel, darabolt vöröshagymával és fűszerekkel. A sóval
óvatosan bánjunk, mert a csirke elég sokat megtart a leveskockából. Botmixerrel
az egészet összezúzzuk, hogy kenhető legyen. Kenyérrel, Abonettel, vagy
puffasztott rizzsel tálaljuk, díszítésként zöldségeket használunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése