Tehát akkor a recept, azon mennyiségek alapján, amivel én dolgoztam. Szerencsémre így árban sem jöttem ki olyan rosszul, ugyanis csupán 2 emberre kell főznöm:
Hozzávalók
·
1
egész csirkemell filé
·
200g
bacon (Amit én vettem abban 12 db volt, de csak 9 darabot használtam fel
belőle)
·
2-3
evőkanál kókuszzsír
·
friss
petrezselyem
·
kakukkfű,
rozmaring
·
só,
egy kevés bors
·
fél
vöröshagyma
Elkészítés
A kókuszzsírból, petrezselyemből, a
fűszerekből és a vöröshagymából botmixerrel vagy aprítógéppel fűszervajat
csinálunk. Az egész csirkemellet félbevágjuk, majd, mint ahogy a zsemlét is
szokták, bevágjuk és belekenjük a fűszervajat. Ezután visszahajtjuk, majd
baconbe tekerjük. Így két rudat kapunk, amit egyesével betekerünk alufóliába.
Előmelegített sütőben körülbelül 15 percig sütjük, majd óvatosan eltávolítjuk
róla az alufóliát (vigyázzunk, mert az alufóliából előtörő gőz sérülést
okozhat). Visszatéve a sütőbe addig sütjük, míg a bacon szépen meg nem pirul.
Rizzsel és párolt zöldséggel tálaltam, de nagyon finom lehet gerslivel,
vagy tört krumplival is.
Niki
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése